Om zichzelf te beschermen tegen extreme druk en wrijving, maakt het lichaam eelt aan. Tijdens dit proces wordt de huidlaag steeds dikker gemaakt, hetgeen uiteindelijk resulteert in een verdikking (eelt). Deze gele huid kan wel tegen een stootje. Naast het feit dat veel mensen het eelt niet mooi vinden, kan het ook pijnlijk zijn. Dit zijn de meest gehoorde redenen dat men er vaak vanaf wilt. Hoe kun je eelt verwijderen?

Om van die eeltlaag af te komen kun je een bezoek brengen aan een pedicure. Deze zal eerst kijken hoe de situatie op dat moment is. Vervolgens zal een behandeling worden gedaan om het nodige eelt te verwijderen. Echter, de behandeling is best prijzig en daarom zien mensen er ook wel vanaf. Gelukkig voor hen is het ook mogelijk om zelf de strijd aan te gaan met eelt.

Je kunt namelijk op verschillende meerdere manieren eelt verwijderen. We zetten er een aantal op een rijtje:

  • gebruik een eeltrasp. Hiermee kun je voorzichtig het overtollige eelt weghalen. Pas wel op dat je niet teveel eelt wegraspt. Indien je meer weghaalt, kun je hier last van krijgen. Eelt heeft immers de functie de huid te beschermen en zit er niet voor niets.

 

  • Gebruik eeltpleisters waardoor de druk op je voeten wordt verminderd en er dus ook minder eeltvorming plaats vindt.

 

  • Tijdens het douchen een puim steentje gebruiken. Door dit steentje meerdere malen langs de eeltlaag te halen, worden dode huidcellen weggehaald. Dit doet de eeltlaag dunner worden en je voeten zullen ook gladder aanvoelen.

 

  • Draag schoenen die goed passen. Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor iedereen. Schoenen die te klein zijn zorgen voor extra druk en te grote schoenen hebben het gevoel dat je gaat schuiven in je schoenen. Dit levert meer wrijving en dus eelt op.

 

  • Gebruik eelt crème.

 

  • Klik hier voor andere manieren om eelt te verwijderen.

Voordat je de bovenstaande punten gaat proberen, is het aan te raden eerst een voetenbad te nemen. Wanneer je voeten ongeveer 10 minuten weken in badzout, worden de huid en de eeltlaag zachter. Dit maakt het verwijderen van het eelt vele malen makkelijker. Na het voetenbad de voeten goed drogen en aan de slag met een of meerdere bovenstaande punten.

Lees hier hoe je eelt kunt verwijderen door middel van visjes.