Hennepzaad, een superfood dat voor vele mensen een positief effect heeft op het lichaam. Steeds vaker wordt de zaden door mensen in Europa ontdekt en gegeten vanwege de voedingsstoffen die het hennepzaad bevat. Dus resulteert in een groeiend aanbod van de zaden in de winkels en supermarkten. Daarnaast worden ook steeds meer recepten ontwikkeld waarin de hennepzaden zijn verwerkt. Reden genoeg om eens naar het product “hennepzaad” te kijken.

‘Hennepzaad, zijn dat niet die dingen waar je stoned van kunt raken?’ Nee, dit is absoluut niet het geval. De misvatting is dat je door het eten van hennepzaden een high gevoel krijgt, maar dat is dus niet het geval. De zaden bevatten namelijk niet de stof THC. Deze stof zorgt ervoor dat het lichaam in een ‘blij en opgewekt’ gevoel treed. Het eten van hennepzaad is legaal, wat maakt dat het geen verboden middel is.

Wat zijn de effecten van hennepzaad?

Vroeger was men al overtuigd van de medische werking van hennepzaad. Het werd voor verschillende doeleinden gebruikt. De medicijnman van een dorp was degene die bepaalde hoeveel er ingenomen moest worden. Tegenwoordig wordt het product ingenomen voor verschillende redenen. Wel is het raadzaam om je goed voor te laten lichten. Dit kan bij een apotheek, drogist en/of je huisarts. Vooral wanneer je andere medicijnen gebruikt is het aan te raden contact op te nemen met je huisarts.

De positieve uitwerkingen die door het eten van hennepzaad kunnen optreden zijn:

* minder en snellere oplossing van ontstekingen

* werkt positief op depressies

* goed voor een makkelijkere stoelgang

* sterkere gewrichten

* goed voor hartvaten en bloedvaten

* voorkomt roos in je haren

* beter geheugen

* minder kans op rimpels

* agressief gedrag neemt af

Steeds meer onderzoekers buigen zich over hennepzaad en de werking ervan. Dit onderzoek is vooral gericht op de effecten van het zaad op bijvoorbeeld kanker en MS (spierziekte). Er zijn nog geen concrete bewijzen voor, maar men heeft het idee dat het eten van hennepzaad een positieve bijdrage kan leveren bij het bestrijden van deze ziekten.

Hennepzaad is verkrijgbaar in drie vormen: als zaad, als poeder en in olie vorm. Alle drie de vormen zijn te verwerking in onze maaltijden. Denk bijvoorbeeld eens aan een lekkere maaltijdsalade waar de zaden in verwerkt zijn, of als je de salade afwerkt met een scheutje hennepzaadolie. Daarnaast wordt er ook steeds meer voor gekozen om lijnzaad aan gerechten toe te voegen. Dit is zaad is ook uiterst geschikt om uw lichaam gezonde voedingsstoffen te geven!