Quinoa bereiden, hoe kun je dit het beste doen? In steeds meer winkels is het product quinoa te koop. Zo was het al in geringe mate verkrijgbaar in “natuurlijke” winkels, maar ook steeds vaker wordt het in supermarkten in de schappen gelegd. Europa raakt steeds meer in de ban van gezond eten en daar hoort quinoa zeker bij.

Je kunt quinoa in een verpakking kopen. Daarop staat in simpele stappen uitgelegd hoe je het product moet bereiden. De bereidingswijze bevat een aantal stappen en is niet echt ingewikkeld om uit te voeren. Het is wel belangrijk dat je de zaden even wast en ze goed spoelt in een vergiet. Door dit te doen wordt de quinoa rijker aan smaak en worden de zaden ook zachter. Pak een vergiet, stop de quinoa erin en laat er vervolgens stromend water doorheen spoelen. Af en toe even goed door roeren, zodat alles goed gespoeld wordt.

Bereiding quinoa

Het eerste dat je moet doen is een pan opzetten om water te koken. In de tussentijd kun je de zaden wassen. Hierboven staat beschreven dat je ze door middel van een vergiet kun wassen. Voordat je dit gaat doen is het aan te raden de zaden eerst even te laten “weken” in een bakje water. Zo worden de zaden zachter en zullen ze meer smaak afgeven. Laat de quinoa vervolgens 10 minuten koken in het kokende water. Tijdens dit proces kun je ervoor kiezen zout toe te voegen om het verder op smaak te brengen, maar dit is niet noodzakelijk. Na 10 minuten koken laat je de pan vervolgens op een laag vuurtje staan en de deksel is dan op de pan. Na een aantal minuten (4-5), haal je de pan van het vuur en dient het voor een paar minuten te rusten. Vervolgens even doorroeren en wederom een paar minuten rusten. Wanneer de zaden zijn afgegoten, kunnen ze verwerkt worden in het gerecht.

Meer informatie over quinoa vind je hier.