Wanneer je last hebt van symptomen van ischias is het niet meteen noodzakelijk om aan de aandoening van Ischias te denken. Of zoals sommige het noemen; isias. Wanneer je echter last krijgt van meerdere symptomen die wijzen op Ischias is het wel verstandig om je hier meteen op te laten onderzoeken door een arts of medisch specialist. Echter zijn er meerdere aandoeningen die veel overeenkomsten hebben met de symptomen van isias (ischias), maar dit absoluut niet zijn. In dit artikel gaan we dieper in op fibromyalgie, trombose en aderverkalking. Enerzijds kunnen zij de oorzaak zijn, anderzijds zijn het ook aparte aandoeningen.

Fibromyalgie

Men ervaart hier vooral last van op het moment dat ze meer inspanningen hebben verricht of op het moment dat de tempratuur door het lichaam als koud zal worden ervaren. De symptomen die bij fibromyalgie komen kijken zijn onder anderen hoofdpijn, chronische spierpijn en niet kunnen slapen en tegelijkertijd zeer veel vermoeidheid ervaren. Ook spierstijfheid is iets dat men vaak bij fibromyalgie zal ervaren. De naam fibromyalgie is een letterlijke benaming voor pijn in de spieren, chronisch. De oorzaken van fibromyalgie zijn vaak stress, fysieke overbelasting of een bacteriële infectie. Ook een te zware bevalling kan een oorzaak zijn van fibromyalgie en in sommige gevallen kan men het geërfd hebben. Artsen zijn bij fibromyalgie zeer milt in het voorschrijven van medicijnen omdat men vaak op natuurlijke wijze al een hoop kan bewerkstellen. Vaak schrijft de arts bijvoorbeeld gedragstherapie voor of bewegingstherapie. In andere gevallen kan men wel overgaan tot het uitschrijven van een recept voor medicijnen. In die gevallen gaat het vaak om antidepressiva of zwaardere pijnstillers en een doorsturing naar bijvoorbeeld de reumaloog.

Trombose

Wanneer dit voorkomt in de benen is het genoodzaakt om snel op te treden, de benen zijn namelijk een groot risicogebied. Het ingrijpen door middel van een chirurg is hierdoor noodzakelijk. Het optreden trombose kan bij iedereen optreden, hierdoor is er niet een daadwerkelijke oorzaak aan te wijzen. Trombose in de been heeft de volgende klachten:

– Een zwelling in je been die zeer snel oploopt.
– Zwaar gevoel in de benen
– Pijn in de benen
– Een rode en/of blauwe verkleuring in de benen.

Aderverkalking

Bij het wandelen zal het mogelijk kunnen zijn dat je bijvoorbeeld krampen en diverse andere ongemakken in de voeten en in het been gaat ervaren. Je kan aderverkalking tegengaan door je levensstijl aan te passen. De beste manier is om te sporten, te stoppen met roken, een gezond gewicht te behouden en zoveel mogelijk alcohol proberen te vermijden. Ook het vermijden van stress is belangrijk wanneer je zo min mogelijk kan wilt maken op verkalking van de aderen.

Het blijft lastig om isias en andere gerelateerde aandoeningen los van elkaar te zien. Blijf echter altijd naar je lichaam luisteren.