Vraag: ik heb al jaren last van zweetvoeten en door de irritante geur schaam ik me vaak. Ik kan er niets aan doen en wil graag weten hoe ik ze het beste kan behandelen. Heb al van alles geprobeerd maar het wil maar niet lukken…

Zweetvoeten aanpakken

Antwoord:

Voor u telt maar één ding: hoe kom ik daar van af. Het probleem moet op twee verschillende manieren aangepakt worden. Allereerst moet u ervoor zorgen dat uw voeten minder gaan zweten en dan er voor zorgen dat er zo min mogelijk bacteriën op uw voeten zitten.

Door uw voeten schoon te houden bestrijdt u de bacteriën. Twee keer per dag de voeten wassen is een verstandig begin. Zorg dat u dit met bacteriële zeep doet. Na het wassen de voeten goed afdrogen zodat de bacteriën geen kans krijgen om op de vochtige voeten te gaan zitten.

Altijd schone sokken aantrekken. Dat doen de meeste mensen al. Twee dagen met dezelfde sokken aan is geen verstandige keuze omdat u daar al in gezweet heeft. Door sokken van wol of katoen aan te trekken maakt u de kans op bacteriën een stuk kleiner. Ook een tip: niet iedere dag dezelfde schoenen dragen. De schoenen kunnen dan drogen, mocht u ze al met zweterige voeten hebben gedragen.

Ervoor zorgen dat de voeten minder zweten

Probeer zweetvoeten te voorkomen. Dat kunt u door schoenen te dragen die goed ventileren. De voeten kunnen beter “ademen” en de lucht in de schoenen kan goed circuleren. De voeten zullen minder snel gaan zweten.

Door sokken te dragen zal een deel van het zweet door de sokken geabsorbeerd worden waardoor het minder snel zal gaan stinken. Door talkpoeder te gebruiken kunt u de voeten goed “droog” houden, hetgeen zweetvoeten en voetschimmels bestrijd.